Print op Alu-Dibond

Eind 2016 kwam ik op facebook een advertentie tegen van Saal Digital waarbij een shoptegoed werd aangeboden in ruil voor een review. Dus direct een berichtje gestuurd met de reden waarom ik mee wilde doen. Het leek me leuk om eens een afdruk op hout te testen. Door allerlei omstandigheden verliep het aanbod van Saal een paar keer, maar ik werd telkens vriendelijk geholpen en kreeg netjes verlenging van mijn kortingscode. Uiteindelijk bleek dat ze toch niet (meer?) op hout drukken. Toen besloten een kleine print van 40×40 cm op Alu-Dibond Butlerfinish® te bestellen van een foto welke ik in 2013 met mijn iPhone 4S in Dubai vanuit een rijdende bus maakte.

In eerste instantie probeerde ik de wanddecoratie te bestellen via de online tool, maar mijn kortingscode bleek toen toch nog 1x verlopen. Nogmaals gevraagd om verlenging, netjes gekregen en uiteindelijk de software voor de Mac gedownload. Installatie verliep zeer eenvoudig, zo ook het bestellen. Na enige dagen werd de print bezorgd. Zeer netjes verpakt: print tegen karton, alles goed omwonden met plastic, zodat de print tijdens transport niet zou kunnen verschuiven. En dat pakketje zat vervolgens in een zeer makkelijk te openen kartonnen verpakking.

Kwaliteit van de print is zeker gezien het bronbestand (in Lightroom bewerke iPhone 4S foto) zeer prima te noemen. Vind de druk uiteindelijk wat te donker uitgevallen, maar als ik dat naast mijn bronbestand lig, zou het best kunnen dat ik mijn (uiteraard gekalibreerde) scherm van mijn MacBook iets te licht had staan bij het bewerken. Aandachtspuntje voor mij voor de volgende keer!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.